EL LLEÓ EL BENICADELL
El passat dimarts 20 de Maig, compartirem la vesprada amb els nens del 1er cicle del col·legi públic Tirant Lo Blanc de Planes. Els nens amb el seu mestre Carlos, i les seves ajudants la Tana, Imma i Alicia, feren una excursió per conèixer un poc més l’historia dels nostres pobles, i aquest dia li tocava el torn a Beniarrés. Primer els nens visitaren i creuaren el 2on túnel per on passava el nostre antic i benvolgut tren Xitxarra, i després anaren al llavador del poble, a llavar com feren els nostres avant passats. A l’hora de dinar ja estaven visitant el barranc del port, un espai natural molt bonic i des d’on es divisa la famosa muntanya del Benicadell, i des d’allí contarem una rondalla.
Nens del primer cilce del C.P Tirant Lo Blnac de Planes amb Carlos el seu mestre Niños del primer ciclo del C.P de Planes con Carlos, su mestro |
A les 17.30 va començar l’acció, els nens i les nostres protagonistes es varen conèixer a la fi, i després d’una presentació va començar la rondalla, titulada “El lleó del Brenicadell*”, just a les faldes i amb vista a aquesta preciosa muntanya.
A las 17.30 empezaba la acción, los niños y nuestras protagonista se conocieron y después de una presentación adecuada, empezó la rondalla “El lleó del Benicadell” justo a las faldas y con una vista preciosa de esta montaña.
Presentació entre Isis i els nens Presentación entre Isis y los niños |
Presentació entre Gea i els nens Presentación entre Gea y los nenes |
La rondalla va ser diferent per a aquestos nens, ja que tenien a dues protagonistes molt especials; les nostres benvolgudes Isis i Gea. Isis tenia el paper del ruquet protagonista, i Gea interpretava al lleó del Benicadell, ambdós acompanyades per els seus guies, que en aquest cas foren Pablo i Sandra, mentre que Aranza contava la rondalla.
La rondalla fue diferente para estos niños ya que tenía dos protagonistas muy especiales, nuestras Isis y Gea. Isis interpretaba el papel de burrito protagonista, y Gea al temible (o no tanto) León del Benicadell. Las dos acompañadas por sus respectivos guías, que en este caso fueron Pablo y Sandra, mientras Aranza se encargaba de contar la rondalla.
Gea interpretará al lleó del Benicadell i Isis al ruquet protagonista Gea interpretará al león del Benicadell e Isis al burrito protagonista |
Els nens participaren molt a la rondalla Los niños participaron mucho a la rondalla |
Tots atents a la conversa entre el ruquet i el lleó Todos atentos a la conversación entre el burrito i el león |
Gea ensenyant-nos cóm fan els lleons Gea enseñándonos como rugen los leones |
El lleó volia escoltar la rondalla amb els nens El león quería escuchar la rondalla con los niños |
El petit heroi celebrant la victòria El pequeño héroe celebrando su victoria |
Els nens es varen portar molt bé i col·laboraren moltísim a la rondalla, rugint com els lleons, bramant com els rucs i udolant com els llops, i les nostres coterapèutes gaudiren molt de veure’ls somriure.
Imitant els lleons Imitando a los leones |
Aplaudiments especials (aplaudiments "perrunos") Aplausos purrunos |
Així que des d’ací volem agrair al C.P Tirant Lo Blanc de Planes i en especial al mestre Carlos, Amparo (la Tana), Alicia i Imma el plaer d’haver compartit aquesta bona estona i els somriures dels nens amb nosaltres.
¡Gracies!
¡Gracias!
Ací us deixem el enllaç del bloc del col·legi de Planes per si voleu donar-li una ullada, es molt interessant i a més podeu saber totes les coses que varen fer els nens aquest dia!
Aquí os dejamos el enlace del blog del cole por si queréis visitarlo, la verdad es que es muy interesante, además podéis saber todas las cosas que los alumnos aprendieron ese día.
* LA rondalla “El lleó del Benicadell va ser recordada i contada per Teresa Castelló de Beniarrés escrita per Vícotr Gómez. En “con pelos y señales” varem fer una petita adaptació per tal que no sortira cap episodi de maltractament animal.
* LA rondalla “El lleó del Benicadell va ser recordada i contada per Teresa Castelló de Beniarrés escrita per Víctor Gómez. En “con pelos y señales” realizamos una pequeña adaptación en la que no aparecía ningún maltrato animal..