domingo, 25 de mayo de 2014

Rondalla "El lleó del Benicadell"

 EL LLEÓ EL BENICADELL

   El passat dimarts 20 de Maig, compartirem la vesprada amb els nens del 1er cicle del col·legi públic Tirant Lo Blanc de Planes. Els nens amb el seu mestre Carlos, i les seves ajudants la Tana, Imma i Alicia, feren una excursió per conèixer un poc més l’historia dels nostres pobles, i aquest dia li tocava el torn a Beniarrés. Primer els nens visitaren i creuaren el 2on túnel per on passava el nostre antic i benvolgut tren Xitxarra, i després anaren al llavador del poble, a llavar com feren els nostres avant passats. A l’hora de dinar ja estaven visitant el barranc del port, un espai natural molt bonic i des d’on es divisa la famosa muntanya del Benicadell, i des d’allí contarem una rondalla.

   El pasado martes 20 de Mayo, compartimos la tarde con los alumnos de primer ciclo del colegio de Planes “Tirant Lo Blanc”. Los niños, acompañados por su maestro Carlos y sus ayudantes Tana, Imma y Alicia, realizaron una excursión para conocer un poco más la historia de nuestros pueblos, y este día le tocaba el turno a Beniarrés. Primero, visitaron y cruzaron el segundo tunel por donde pasaba el famosos tren Chichara, i después fueron al lavador del pueblo para lavar como lo hacían nuestros abuelos. A la hora de comer estaban ya visitando “El barranc del Port”, un espacio natural precioso y desde donde se ve la famosa montaña Benicadell, y desde aquí, con estas maravillosas vistas contamos la rondalla.

Nens del primer cilce del C.P Tirant Lo Blnac de Planes amb Carlos el seu mestre
 Niños del primer ciclo del C.P de Planes con Carlos, su mestro


   A les 17.30 va començar l’acció, els nens i les nostres protagonistes es varen conèixer a la fi, i després d’una presentació va començar la rondalla, titulada “El lleó del Brenicadell*”, just a les faldes i amb vista a aquesta preciosa muntanya.


   A las 17.30 empezaba la acción, los niños y nuestras protagonista se conocieron y después de una presentación adecuada, empezó la rondalla “El lleó del Benicadell” justo a las faldas y con una vista preciosa de esta montaña.

Presentació entre Isis i els nens
Presentación entre Isis y los niños

Presentació entre Gea i els nens
Presentación entre Gea y los nenes

  La rondalla va ser diferent per a aquestos nens, ja que tenien a dues protagonistes molt especials; les nostres benvolgudes Isis i Gea. Isis tenia el paper del ruquet protagonista, i Gea interpretava al lleó del Benicadell, ambdós acompanyades per els seus guies, que en aquest cas foren Pablo i Sandra, mentre que Aranza contava la rondalla. 

   La rondalla fue diferente para estos niños ya que tenía dos protagonistas muy especiales, nuestras Isis y Gea. Isis interpretaba el papel de burrito protagonista, y Gea al temible (o no tanto) León del Benicadell. Las dos acompañadas por sus respectivos guías, que en este caso fueron Pablo y Sandra, mientras Aranza se encargaba de contar la rondalla. 

Gea interpretará al lleó del Benicadell i Isis al ruquet protagonista
Gea interpretará al león del Benicadell e Isis al burrito protagonista
Els nens participaren molt a la rondalla
Los niños participaron mucho a la rondalla

Tots atents a la conversa entre el ruquet i el lleó
Todos atentos a la conversación entre el burrito i el león
Gea ensenyant-nos cóm fan els lleons
Gea enseñándonos como rugen los leonesEl lleó volia escoltar la rondalla amb els nens
El león quería escuchar la rondalla con los niños

El petit heroi celebrant la victòria 
El pequeño héroe celebrando su victoria   Els nens es varen portar molt bé i col·laboraren moltísim a la rondalla, rugint com els lleons, bramant com els rucs i udolant com els llops, i les nostres coterapèutes gaudiren molt de veure’ls somriure. 

   Los niños se portaron genial y colaboraron mucho en la rondalla, rugiendo como leones, rebuznando como los burritos y aullando como leones, y nuestras cooterapeutas disfrutaron mucho de verles sonreír.

Imitant els lleons
Imitando a los leones

Aplaudiments especials (aplaudiments "perrunos")
Aplausos purrunos

   Així que des d’ací volem agrair al C.P Tirant Lo Blanc de Planes i en especial al mestre Carlos, Amparo (la Tana), Alicia i Imma el plaer d’haver compartit aquesta bona estona i els somriures dels nens amb nosaltres.

   Así que desde aquí, queremos agradecer al C.P Tirant Lo Blanc de Planes y en especial al maestro Carlos, Amparo (la Tana), Alicia e Imma, el placer de haber podido compartir con estos niños una tarde perfecta llena de sonrisas.


                                       ¡Gracies!
¡Gracias!

   Ací us deixem el enllaç del bloc del col·legi de Planes per si voleu donar-li una ullada, es molt interessant i a més podeu saber totes les coses que varen fer els nens aquest dia!


Aquí os dejamos el enlace del blog del cole por si queréis visitarlo, la verdad es que es muy interesante, además podéis saber todas las cosas que los alumnos aprendieron ese día.* LA rondalla “El lleó del Benicadell va ser recordada i contada per Teresa Castelló de Beniarrés escrita per Vícotr Gómez. En “con pelos y señales” varem fer una petita adaptació per tal que no sortira cap episodi de maltractament animal. 

* LA rondalla “El lleó del Benicadell va ser recordada i contada per Teresa Castelló de Beniarrés escrita per Víctor Gómez. En “con pelos y señales” realizamos una pequeña adaptación en la que no aparecía ningún maltrato animal..

No hay comentarios:

Publicar un comentario